Bernhardt Steffen
Bernhardt Steffen

Bernhardt Steffen

Min Tip tipoldefar.

 

Født: 7. august 1829 København (Kongelig fødselsstiftelse)

 

Døde: 20. juni 1907 (77 år gammel) København, Bispebjerg.

-

 

Bernhard Steffen er født på den kongelige fødselsstiftelse i København, under "Anmærkninger om forældrene" står der "Hemmelig". Jeg har dog fundet ud af at moderen hedder Bodil Marie Ipsen fra Holbæk, der er ikke nævnt nogen far til barnet. Ved et tilfælde fandt jeg ud af at Bodil Marie Ipsen havde født er datter 4. december 1822 også på den kongelige fødselsstiftelse der hed Caroline Bernhardsine Romandine hendes far hed Balthazar Rummer, i mit slægtstræ er Balthazar Rummer også ført ind som Bernhardt Steffen's far, selvom det er langt fra sikkert at de har samme far.

Dåbs kapel kongelig fødselsstiftelse

Bernhard Steffen's mor, Bodil Marie Ipsen døde på stiftelsen få dage efter Bernhard Steffen var født. Han blev sat i pleje hos Peder Jensen og Ellen Johanne Jensen (Jørgensdatter) fra Ølstykke, hvor han vokset op og stiftet sin familie.

Bernhard Steffen giftede sig med Maren Christensdatter, de fik fire børn hvor den tredje er min tip oldemor.

Maren døde i 1872, hvor efter Bernhard giftede sig med sin hushjælp, Sidse Madsdatter. De fik en datter og flyttede til København. Datteren hed Maren Kirstine Bernhard og hun emigreret til USA, Men den historie kommer på en anden side.

I Ølstykke var Bernhard Høker og i København arbejdet Bernhard som Murer arbejdsmand.

Bernhard døde i 1907 hvorefter hans anden kone Sidse flyttet til USA for at bo hos sin datter.

Billedet af Bernhard har jeg fået af Bernhards yngste datters oldebarn i USA, som jeg har skrevet en del med de sidste 7 år.

Fotografiet viser 15 jordemødre eller sygeplejersker, der sidder eller står med hver med deres barn på armen. Blandt kvinderne sidder en præst i præstekjole. En kvinde er ved at hælde vand fra en dåbskande op i et dåbsfad. På bagvæggen hænger et billede.

Fotografiet forestiller 15 jordemødre, som bærer spædbørn til dåben i Den kongelige Fødselsstiftelses dåbskapel omkring år 1900.

Billede og tekst citat er fra http://www.museion.ku.dk/da/2010/06/g%C3%A6steblogger-historien-om-et-fotografi-kapitel-1-af-fort%C3%A6lling-om-f%C3%B8dselsstiftelsen/

Slægt & Familie

i billeder

Min mors farfar og familie
Janus Jacob Andersen og Julie Margrethe Jensen
Henry Ove Hansen og Julie Sofie Greiersen
Min mors farfars familie
Toke Gormsen
Anna Petrea Kofod og Hans Jørgen Hansen og børn

 

10

 

 

Anna Sofie Christensen og Carl Frederik Alfred Christensen

 

DEN STORE

SLÆGT

 

 

Tipolde familie
Min Morfars farbrors  familie
Slægtstræ

Jens Greiersen

© august 2012 - marts 2016