Ingredienser:
- 1 Hokkaido græskar
- 1 Løg.
- 4 Fed hvidløg.
- 2 Gulerødder.
- 4 Kartofler.
- 1 tsk. finthakket Ingefær.
- 0,5 tsk. finthakket Rød Chili.
- 0,5 tsk. Stødt Spidskommen
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1,5 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber efter smag
Kort beskrivelse af Hokkaidosuppe
Hokkaidosuppe er en cremet og fyldig græskarsuppe lavet af Hokkaido græskar. Den har en smuk orange farve og en dejlig, mild smag, som kan tilpasses med forskellige krydderier og toppings. Suppen er perfekt til efteråret og vinteren, og den kan serveres med sprøde brødcroutoner, ristede græskarkerner eller en klat creme fraiche.
Fremgangsmåde:
- Vask og børst Hokkaido-græskaret grundigt og skær det over på midten. Fjern kernerne med en ske og skær græskaret med skræl i store tern.
- Hak løg groft. Gulerødder og kartofler skæres i tern. Hvidløg og chili hakkes fint.
- Opvarm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartofler, chili, spidskommen og ingefær over medium varme i 1-2 minutter.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, indtil det dækker cirka to tredjedele af grøntsagerne. Sæt låget på og lad det simre i cirka 15-18 minutter.
- Blend suppen, indtil den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen, og smag til med salt og peber.
- Rist græskarkernerne i lidt smør på panden under middelvarme, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen og drys med lidt salt.
- Skær æblerne i små tern, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.
- Top suppen med græskarkerner, timian, æbletern, græsk yoghurt og lidt friskkværnet peber.
Topping:
Frisk timian – 1 dl Græsk yoghurt eller Creme Fraiche 38%.
Æbletern vendt i honning med lidt citronsaft.
- 1 æble, skåret i små tern
- 0,5 tsk honning
- Citronsaft
- Skær æblerne i små tern. Du kan eventuelt riste dem lidt på panden, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.
Ristet græskarkerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk smør
- Salt
- Rist græskarkernerne på en pande med lidt smør over medium varme. Fjern dem fra varmen og drys med lidt salt.
grøntsagsbouillon
2 bouillonterninger til en liter vand.