Frederiksberg sogn

Frederiksberg sogn er et af Københavns mange sogn, beliggende på Frederiksberg. Sognet er en del af Frederiksberg Provsti og tilhører Helsingør Stift.

Sognet dækker et område af ca. 3,2 km² og har en befolkning på ca. 102.000 indbyggere. Det er et af de mest tætbefolkede områder i Danmark og er kendt for sine mange flotte lejligheder og villaer.

Kirken i Frederiksberg sogn er Frederiksberg Kirke, som blev bygget i midten af det 18. århundrede. Kirken er kendt for sin imponerende kuppel og sit smukke interiør.

Sognet har også mange parker og grønne områder, herunder Frederiksberg Have, Søndermarken og Zoologisk Have. Der er mange gode shoppingmuligheder og restauranter i området, og det er et populært sted at bo for både studerende og familier.

Frederiksberg sogn har et rigt kulturliv med teatre, koncertsale og museer, herunder Frederiksberg Slot og Storm P. Museet.

Alt i alt er Frederiksberg sogn en smuk og livlig del af København, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern.

Frederiksberg kirke
Nationalmuseet
Læs mere …

Frederiksberg kirke

frederiksberg kirke – Google-søgning

Frederiksberg Alle 71, 1820 Frederiksberg C
Frederiksberg Sogn
Frederiksberg Pastorat
Frederiksberg Provsti
Københavns Stift

Frederiksberg Slotskirke

frederiksberg slotskirke – Google-søgning

Roskildevej 28, 2000 Frederiksberg
Frederiksberg Sogn
Frederiksberg Pastorat
Frederiksberg Provsti
Københavns Stift

Frederiksberg Kirke

Frederiksberg Kirke ligger i Frederiksberg Sogn som ligger i Frederiksberg Kommune.

Kirken er tegnet af den franske arkitekt Felix Dusart for den protestantiske menighed i Ny-Hollænderbyen og opført i perioden 1732–1734. Den blev indviet 6. januar 1734 af Sjællands biskop Christen Worm; til stede var blandt andre Christian 6. og kronprinsen, den senere Frederik 5..

Frederiksberg kirke er en ottekantet kirke med pyramidetag og spir. Taget var oprindelig dækket af tegl, men blev udskiftet med skifer i 1876.

Frederiksberg Slotskirke

Frederiksberg Slotskirke er en kirke i Frederiksberg Sogn på Frederiksberg. Kirken er en del af Frederiksberg Slot og var oprindeligt hofkapel.

Kilder: wikipedia - Nationalmuseet/danmarkskirker - Trap Danmark - Danmarke-kirker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *