Sankt johannes sogn

Sankt Johannes Sogn er en af de 10 sogne, der udgør Københavns Kommune. Det ligger på Nørrebro i København og grænser op til Nørrebro Park, Assistens Kirkegård og Nørrebrogade. Sognet har omkring 11.000 indbyggere (2022) og strækker sig over en areal på cirka 1,5 kvadratkilometer.

Sankt Johannes Kirke er den centrale kirke i sognet og blev opført i 1891-1894 af arkitekten Vilhelm Ahlmann. Kirken er i nyromansk stil og er kendetegnet ved dens store tårn, som ses over hele Nørrebro. Kirken har en imponerende stjernehimmel i loftet og en stor mosaikudsmykning bag alteret, som viser Jesus i glorie omgivet af engle og apostle. Derudover er der også smukke glasmalerier i kirken.

Sankt Johannes Kirke fungerer ikke kun som en kirke, men også som et kulturhus og en samlingsplads for lokale aktiviteter. Kirken rummer både koncerter, kunstudstillinger, foredrag og debatter. Herudover har Sankt Johannes Kirke også en legestue og tilbyder forskellige samarbejdsprojekter med lokale skoler og institutioner.

Sankt Johannes Kirke

Sankt Johannes sogn, Sokkelund herred, Københavns amt.
Sankt Johannes Kirke – Google Maps

Blegdamsvej 1A, 2200 København N
Simeon-Sankt Johannes Sogn
Simeon-Sankt Johannes Pastorat
Nørrebro Provsti
Københavns Stift
Københavns Kommune

Sankt Johannes Sogn er kendt for sin multikulturelle og alternative atmosfære. Her finder man et rigt kulturliv med mange forskelligartede butikker, caféer og restauranter samt et farverigt gademiljø. Sankt Johannes Sogn er også kendt for at have en høj grad af social bevidsthed, herunder et stærkt fokus på miljø- og klimaforandringer.

Historie

I midten af det 19. århundrede var der mangel på kirker i København, og befolkningen på Nørrebro måtte vandre inden for voldene og søge kirker der. Københavns befolkning blev omtrent fordoblet fra 1800 til 1870, mens antallet af kirker og præster forblev uændret, så der i 1870 var ca. 20.000 indbyggere pr. kirke.

Den første kirke uden for Københavns volde blev opført ved Sankt Hans Torv på Nørrebro i 1856-61. Byggegrunden var skænket af kommunen og lå på den gamle Blegdams Fælled. Pengene til byggeriet kom dels fra en indsamling og dels fra det offentlige.

Kilder: wikipedia - Nationalmuseet/danmarkskirker - Trap Danmark - Danmarke-kirker
Denne side er set 12 gange, 1 besøg i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *