Vor Frue Sogn i Svendborg

Vor Frue Sogn i Svendborg er et historisk kvarter, der ligger på den gamle bydel ved havnen og tæt på centrum. Det er et dejligt område med smukke brostensbelagte gader og charmerende gamle huse med farverige facader.

Sognet er opkaldt efter Vor Frue Kirke, som er en imponerende gotisk kirke fra det 14. århundrede. Kirken er en af byens vigtigste seværdigheder og har en rig historie, der strækker sig tilbage til middelalderen.

Derudover har Vor Frue sogn også mange andre interessante steder og seværdigheder, som er værd at udforske. Her kan du finde en række hyggelige caféer og restauranter, hvor du kan nyde en kop kaffe eller en god middag, og der er også flere butikker og lokale kunstgallerier.

Vor Frue Sogn i Svendborg

Fyens Stift
Svendborg Provsti
Vor Frue Pastorat
Vor Frue Kirke
Svendborg Kommune

Sognet har også nogle smukke parker og grønne områder, som er perfekte til en afslappende gåtur eller picnic. Den mest kendte park er Svendborg slotspark, som ligger på den anden side af havnen. Parken er en populær destination for både lokale og turister og byder på fantastiske udsigter over Svendborgsund og de omkringliggende øer.

Alt i alt er Vor Frue sogn en fantastisk destination for alle, der ønsker at opleve den charme og historie, som Svendborg er så kendt for.

Vor Frue Kirke (Svendborg)

Vor Frue Kirke i Svendborg er en senromansk langkirke fra 1253-1279, beliggende på byens højeste punkt inden for de gamle volde, på bakken ved torvet.

Bygningen
Kirken har gennem tiderne gennemgået mange restaureringer. I 1884 blev kirken restaureret ved arkitekt Ove Petersen. Samtidig afgravede og planerede man den bakke, kirken er opført på. Fra 2003 til 2004 gennemgik kirken en totalrenovering.

Bygningen er opført i røde munkesten på en sokkel af granit. I de tilmurede vindueshuller, kan man stadigvæk se rundbuestilen. I senmiddelalderen omdannedes kirken til en korskirke i gotisk stil hvor koret fik en lige afslutning og hvælvinger med ottedelte ribber. Hvor korsarmene mødes, er der to malede ruder malet af den færøske kunstner Tróndur Patursson. Den blårøde rude i nord viser Golgatascenen og den lysende gyldne rude i syd fortæller om håbet og opstandelsen, idet det kædes sammen med Jakobsstigen fra Det Gamle Testamente.

Vor Frue Kirke (Svendborg)

Vor Frue Kirke – Google Maps
Frue Kirkestræde 8, 5700 Svendborg

Vor Frue kirke
Nationalmuseet
Læs mere …

Klokketårnet afsluttes med et teglhængt pyramideformet spir og øverst med et dobbelt lanternespir fra 1768. Spiret blev i 1936 beklædt med kobber. I tårnet er der tre kirkeklokker hvor den største (“Tolvklokken”) blev støbt i 1656 af Baltzer Melchior. “Mellemklokken” er fra ca. 1450, mens “Stormklokken” blev støbt af Poul Grydestøber i 1505.

Klokkespillet i spirets nederste lanterne er støbt i 1958 hos Petit & Fritsen i Holland. De 27 klokker har en samlet vægt på ca. 2,7 tons og spiller med fire timers mellemrum mellem kl. 8 og kl 22 automatisk fire salmer. Det kan tillige betjenes fra et stokklaver. Klokkespillet er udvidet til 36 klokker efter 2000. Læs mere..

Kilder: wikipedia - Nationalmuseet/danmarkskirker - Trap Danmark - Danmarke-kirker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *