Carl Christian Black 1725 – 1795

Min 4 x tip oldefar – 70 år
Min farmors > fars > mors > mors > fars > far
Matros og Kongelig Chalouproer 

Carl Christian Black er født 1725. Vor Frue Sogn, Københavns. Han er søn af Christian Liung Skoleholder i Skidenstræde og hans Hustru Birgitte Cathrine Harboe.

Han bliver gift den 17. maj 1748. Holmens Kirke, København. med Kirstine Hansdatter. De får syv børn, hvor deres fjerde barn er min 3x tip oldefar Lars Johan Carlsen.

Efter hans kone dør i 1768, gifter han sig igen, med Christine Julersdatter. De får en datter.

Carl Christian BlackFar: Christian Liung
Mor: Birgitte Cathrine Harboe
Viet1: Kirstine HansdatterBørn: Hans Christian Carlsen, Dorthe Margrethe Carlsdatter, Peter Christian Carlsen, Lars Johan Carlsen, Bolette Kirstine Carlsdatter, Birthe Helene Carlsdatter og Carl Christian Carlsen
Viet2: Christine JulersdatterBørn: Mette Christine

En chaluproer var en matros der roede de små Chalup (robåde), de blev brugt til at ro officerer til og fra skibet. En kongelig chaluproer var en der roet den kongelige chalup.

Carl Christian Black har således været Kongelig chaluproer for Kong Christian den 7. I FT 1787 er han stadigvæk Kongelig chaluproer, her har Struensee haft overtaget magten over det danske rige fra 1770 til han blev henrettet i 1772, i 1784 overtager Kronprins Frederik [Frederik 6. (1808 – 1839)], magten. Så dem kan han også have sejlet med.

Christian 7. var regent fra 1766 til 1808

Christian 7. led fra sine unge år af skizofreni, og det blev værre med årene. Han var ukoncentreret, nervøst anlagt og præget af et hidsigt temperament, som udviklede sig til ondskabsfuldheder og voldshandlinger. Men ifølge Kongeloven var der ikke så meget at gøre, og i håb om at tæmme Christians voldsomme adfærd sendte hoffet ham i 1768 på en længere udenlandsrejse. 

natmus.dk

Fakta

Denne side er set 15 gange, 1 besøg i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *