Anne Hansdatter 1826 – 1893

Min 2 x tip Oldemor – 67 år
Min morfars > mors > fars > mor

Anne Hansdatter er datter af Hans Pedersen og Sidse Jørgensdatter afbygger af Svestrup.
Svestrup som ligger i Ølstykke sogn, vest for Ølstykke by og syd for Store Rørbæk.

Anne gifter sig med Ole Pedersen, de får tre drenge og de bor først i Svestrup by, hvor deres første barn er født, herefter flytter de til Lille Rørbæk, omkring hvor Store Rørbækvej 51 er i dag, lige syd for den Sydlige Dødning stendysse. Herfra flyttet de til Oppe Sundby sogn, Kølholmvej 8. Nede ved fjorden byggede Ole Pedersen sammen med sine børn et bådleje der den dag i dag stadig væk ligger der. Læs mere om bådlejet her!

Anne HansdatterFar: Hans Pedersen
Mor: Sidse Jørgensdatter
Viet: Ole Pedersen3 Børn: Hans Peder Olsen, Peder Olsen og Ole Olsen.

Hendes mand Ole Pedersen dør, formodentlig druknede i fjorden, mens han har været ude og fiske. I kirkebogen står der, fundet i fjorden den 20. Dødsdagen bliver sat til den 14. februar 1877. herefter overtager sønnen, Ole Olsen, min tip oldefar, huser og Anne bor der som aftægtskone.

Anne Hansdatter er kun lige fyldt 51 år da hun bliver enke og hun gifter sig ikke igen, efter 16 år som enke og aftægtskone hos sønnen, dør hun i en alder af 67 år.

Fakta


Her er et luftfoto af Kølholmvej fra 2021
På kortet er markeret Kølholmvej 8 og det historiske bådleje som Ole Pedersen og sønner har bygget.
Til højre er den nye dyre vej med tilhørende bro over Roskilde fjord. Vejen og broen forbinde ingenting syd for Frederikssund til ingenting midt i Horns herred. (Efter min mening, fuldstendig tåbelig og fejlplaceret projekt).
Denne side er set 2 gange, 1 besøg i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *