Anna Maren Kristine Jensen f. Olsen 1887 – 1851

Min oldemor – 64 år
Min morfars > mor

Anna Maren Kristine er datter til Ole Olsen og Inger Kirstine Olsen og er født i Oppe Sundby sogn, Frederiksborg amt.

Anna Maren Kristine mødte Hans Peter Jensen i Jørlunde sogn, Frederiksborg amt. Hvor hun tjente, hun bliver gravid og føder sønnen Jens Juul Jensen, den 21. september 1909, samme år blev hun den 6. november 1909 gift i Oppe Sundby, med Hans Peter Jensen, de fik fire børn i alt, hvor den første, Jens Juul Jensen, er min morfar, deres andet barn, Inge Gerda Jensen, er min gudmor. tredje barn, Aksel Oluf, blev kun 13 dage gammel, deres yngste er Hans Ove Jensen.

Anna Maren bor i Oppe Sundby hos forældrene Ole Olsen og Inger Kirstine Olsen, mens Hans Peter er Soldat. Her efter flytter de til Gasværksvej i Frederikssund. Mellem 1925 og 1930 flytter de til Marbækvej 24, Oppe Sundby.

Anna Maren dør den 4. juni 1951 på Frederikssund sygehus.

Anna Maren Kristine Jensen
født Olsen
Far: Ole Olsen
Mor: Inger Kirstine Olsen
Viet: Hans Peter JensenBørn: Jens Juul Jensen, Inge Gerda Jensen, Aksel Oluf Jensen og Hans Ove Jensen.
Anna Maren Kristine Jensen
født Olsen

Fakta

Minder

I gamle dage gik man til byen, ingen bil. En dag tog min Farmor til byen over viadukten og med fulgte hendes kat, så da hun var nået halv vejs, sendte hun den hjem. Det gjorde den altid.

Conni Juhl Funch, barnebarn.

Farmor holdt af dyr og de havde høns, duer og gris . Grisen kom altid ind i køkkenet, jeg ved ikke hvad hun gav den, men de forgik altid. Så kom den dag jeg husker. Jeg sov oppe på værelset og Farmor skulle til byen, underligt for det havde hun været dagen i forvejen. Men jeg opdagede hurtigt hvad der var ved, at ske. Der var en der skreg så det kunne høres i kvarteret. Grisen skulle slagtes og det vil min Farmor ikke se. Jeg gemte mig under dynen. Dengang stak man den i halsen så blodet flyder. Det gør man ikke i dag

Conni Juhl Funch, barnebarn.

Da min Farmor manglede penge. Min Farfar tog altid på værtshus. En dag blev det hende for meget, hun tog til byen og gik ind i værtshuset og sagde højt. Jeg skal have pengene nu. Rød i hovedet gik min Farfar ud på gaden og hun fik pengene. Flere gange så vi min farmor tømme han lommer for småpenge, når han sov rusen branderten ud

Conni Juhl Funch, barnebarn.

Billeder

Børnene: Inge Gerda Petersen, Jens Juul Jensen og Hans Ove Jensen
Dåbsattest for Anna Maren Kristine Olsen
Denne side er set 25 gange, 1 besøg i dag.

4 kommentarer

  1. I gamle dage gik man til byen, ingen bil. En dag tog min Farmor til byen over viadukten og med fulgte hendes kat, så da hun var nået halv vejs, sendte hun den hjem. Det gjorde den altid.

    Farmor holdt af dyr og de havde høns, duer og gris . Grisen kom altid ind i køkkenet, jeg ved ikke hvad hun gav den, men de forgik altid. Så kom den dag jeg husker. Jeg sov oppe på værelset og Farmor skulle til byen, underligt for det havde hun været dagen i forvejen. Men jeg opdagede hurtigt hvad der var ved, at ske. Der var en der skreg så det kunne høres i kvarteret. Grisen skulle slagtes og det vil min Farmor ikke se. Jeg gemte mig under dynen. Dengang stak man den i halsen så blodet flyder. Det gør man ikke i dag

  2. Da min Farmor manglede penge. Min Farfar tog altid på værtshus. En dag blev det hende for meget, hun tog til byen og gik ind i værtshuset og sagde højt. Jeg skal have pengene nu. Rød i hovedet gik min Farfar ud på gaden og hun fik pengene. Flere gange så vi min farmor tømme han lommer for småpenge, når han sov rusen branderten ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *