Inge Gerda Petersen født Jensen 1911 – 1996

Min Gudmor – 85 år
Min morfars søster
Husassistent

Inge Gerda Petersen født Jensen, er datter af Hans Peter Jensen og hustru Anna Maren Kristine Olsen af Oppe Sundby

Hun er søster til min morfar Jens Juul Jensen og min Gudmor.
Kaldet: Gerda, Faster og Faster Gerda.

Hun voksede op i Oppe Sundby og fra 1917, Gasværksvej, Elmely, Frederikssund. Gasværksvej lå syd for Frederikssund kirke, mellem Ventevej og Ågade.

Inge Gerda Petersen
født Jensen
Far: Hans Peter Jensen
Mor: Anna Maren Kristine Olsen
Viet: Kaj Viggo Johanes PetersenPlejebarn: Benny Eriksen.

Som voksen

Sidst i 20erne er familien flyttet tilbage til Oppe Sundby, Marbækvej 24 og Inge Gerda bliver husassistent i Hillerød.

Inge Gerda bliver viet med ungkarl, arbejdsband af Karlebo sogn, Kaj Viggo Johanes Petersen i Oppe Sundby kirke den 7. november 1937. Parret får aldrig børn, men får en plejesøn, Benny Eriksen og tager sig af andres børn, blandt andet niecen Conni Juhl Jensen, datter af Inge Gerdas bror, Jens Juul Jensen, som dør i en ung alder af tuberkulose. Senere også Conni Juhl Jensens yngste søn (Mig), som hun også er gudmor til.

Inge Gerda er meget kristen og er arrangeret i Oppe Sundby menighed. Hun var også meget nærsynet og brugte briller med meget tygge glas, udover brillerne brugte hun loop til læsning og en stor forstørrelses skærm på stativ med hjul til at se fjernsyn med.

Som jeg husker hende var hun altid glad og havde altid noget belærende at sige, men der har også været svære tider, det forlyder at hun en gang blev fundet bevidstløs på køkkengulvet med hoved inde i gasovnen.

Bopæl: Vestervej 15 (Matr. Oppe Sundby 29 c) Frederikssund 3600, Danmark.
Fra 13. feb. 1951 til hendes død i 1996.

Fakta

Plejebarn

Benny Michael Eriksen

  • Født den 9. februar 1956, Vestervej 13, Oppe Sundby sogn, Frederiksborg amt. Benny Michael Eriksen (1956-2007), forældrene er Niels Peter Eriksen (28/8 1926) og Rita Annelise Jørgensen (5/5 1928), Viet i Oppe Sundby kirke den 12. december 1953.
  • Død 2007 Afdøde.dk

Minder

En sjov fortælling. “Da min faster kørte bil”.
Jeg kunne ikke starte folkevognen, en pickup, så jeg bedte Faster om at hoppe op i bilen og jeg skubbede bag på, Vi satte den i anden gear og den startede. vi glemte bare, at Faster aldrig havde kørt bil. Så hun kørte hen af vejen og jeg løb al hvad jeg kunne og fik døren op og bedte hende flytte sig, jeg fik stoppet bilen med motoren i gang. Vi var heldige asener.

Conni Juhl Funch, niese.

Billeder

Kaj Viggo Johannes Petersen, kaldet Viggo og Inge Gerda Petersen født Jensen, kaldet Gerda.
Her er Inge Gerda Jensen, ved siden af hendes bror Jens Juul Jensen og hans bror Hans Ove Jensen.
Deres hus på Skippermosen 14 i Hillerød
Deres hus på Vestervej 15 i Oppesundby, Frederikssund.

Denne side er set 22 gange, 1 besøg i dag.

3 kommentarer

  1. En sjov tælling. Da min faster kørte bil. Jeg kunne ikke starte folkevognen en pickop, så jeg bad Faster oppe op i bilen og jeg skubbede bag, Vi satte den i anden gir og den startede. vi glemte bare, at Faster aldrig havde kørt bil. Så hun kørte hen af vejen og jeg løb al hvad jeg kunne og fik døren op bad hende flytte sig og fik stoppet den med motoren i gang. Heldige asener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *