Hjemmelavet agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat
Her med laurbærblade og peberkorn

Hurtig hjemmelavet agurkesalat

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 dl. eddike (æblecidereddike, vineddike eller klar lagereddike).
  • 2 dl. vand

Herudover kan man tilføje fælgende efter smag:

  • 1 tsk. Peberkorn
  • 2-3 Laurbærblade
  • Dildskærm eller bare dild
  • 1 Chilli, i strimler, uden kærner (hvis man vil have sine agurker til at have han stærk smag)

Fremgangsmåde:

Skær agurken i skiver, normalt i 1 til 2 mm i tykkelsen, har du et mandolinjern er der nemt og hurtigt at bruge det. (Jeg har et rivejern der gør skiverne takket).

Man kan her drysse salt over agurkerne for at trække noget væde ud, men man kan også springe det over. (Jeg springer selv dette over).
Hvis man gør dette, skal man klemme væden ud af agurkerne efter ca 15 min.

Lagen: Kom salt, sukker, eddike og vand i en gryde og kog det til salt og sukker er opløst.

Tag passende størrelse sylteglas der er skoldet (du kan også skylle glasset i lidt atamon), for at fjerne bakterier i glasset.
Kom agurkerne over i sylteglasset, hæld lagen over og det man har valgt til smag.
Som et minimum vil jeg anbefale at lade det trække i 30 min. og da det også skal køle af, sætter jeg det i køleskab mens det trækker.

p.s. Er der for meget lage, kasserers resten. For lidt, kan man efterfylde med kogt vand.

Har man selv et drivhus og har agurker der, har det jo sin egen charme, med hjemmedyrkede agurker brugt til hjemmelavet agurkesalat.


Egekilde – Greiersen opskrifter – https://greiersen.dk/mad

Denne opskrift er set 51 gange, 1 besøg i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *