Porsebuske er almindelige i Jylland, men mere sjældne på øerne.Porseblade plukkes i juli-august. Både friske og tørrede blade kan bruges.4-5 porseduske trækker på 50 cl. […]
Se hele opskriftenPiledram
Grene fra piletræet i tykkelse fra blyant til tommelfinger, jo tykkere grene des sødere dram, klippes i små stykker, kvistene bruges uden blade. Kan bruges […]
Se hele opskriftenPerikum snaps
Du skal bruge: 1/2 syltetøjsglas perikonblomster og 1/2 fl. snaps/vodka De gule blomster plukkes lige inden de springer ud. Blomsterne hældes på et glas og […]
Se hele opskriftenNelliker essens
10 nellike frø trækker på 25 cl. snaps i 2 døgn.Filtreres og fortyndes efter smag.Har en kraftig smag, kan fortyndes meget. Generelt : Friske blade (dild, […]
Se hele opskriftenMalurt essens
Både blade og blomster kan anvendes. BLADE:Sæt en dusk malurt på 50 cl. snaps og lad det trække 12 timer.Filtreres og fortyndes efter smag. BLOMSTER:Malurtblomster […]
Se hele opskriftenLøvstikke essens
Når løvstikken i oktober-november står med fuldmodne frø stande, nulres frøene let fra frø skærmen.En tændstikæskefuld frø sættes på 50 cl. snaps og trækker 1 døgn.Filtreres […]
Se hele opskriftenLøvetand essens
Både mælkebøttens blomster og rødder kan anvendes.(Løvetand er en mælkebøtte) Blomster:Blomsterne plukkes og alt grønt stilk og yderblade fjernes.En stor kopfuld blomster trækker på 50 […]
Se hele opskriftenLakridsrod Essens
Køb granuleret lakridsrod i Helsekost- eller specialforretninger.En kopfuld lakridsrod trækker på 70 cl. snaps i en uge (omrystes dagligt i trække tiden). Filtreres og fortyndes. […]
Se hele opskriftenKørvelsnaps
Du skal bruge: 1 syltetøjsglas med frisk kørvel og 1 fl. snaps/vodka Bladene dækkes med snaps. Efter 4-6 dage filtreres snapsen gennem et kaffefilter, så […]
Se hele opskriftenKoriander essens
20 hele koriander frø knækkes let (ikke knuses).Trækker 8 dage på 50 cl. snaps.Filtreres og fortyndes. Generelt : Friske blade (dild, kørvel, pors, kvan, citronmelisse, mynte, […]
Se hele opskriften